REZEKI

Click for more

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Friday, October 8, 2010

ultrasurf guna line internet percuma

Cara-Cara Menggunakan Celcom Broadband Secara Percuma

 

Hari ini aku nak ajar korang semua cara2 nak menggunakan celcom bb secara free, bermaksud walaupun credit celcom bb prepaid kita dah habis atau celcom bb postpaid dah kena bar...

 

mula-mula download ultrasurf 9.4 kat sini

 

http://www.ultrareach.com/download_en.htm

 

dah download... open la...

 

ok pilih option -> untick start ie automically at start,

pastu turun bawah ambik proxy setting tick direct used ultra surf...

kemudian exit..

 

Dalam browser yang korang guna tu set manual proxy 127.0.0.1 dengan port 9666

 

dah..? bagus...

 

skang connect 3g modem,walaupun credit dah habis atau kena barred tapi still boleh connect lagi, kalau bukak browser dia akan cakap, YOU HAVE UNSUFISEAN BALANCE bla, bla bla,.... tapi kalau dah set manual proxy dia tak kuwar..

 

dah connect, run ultrasurf 9.4 tunggu sampai dia cakap "suceessfully connected to server"

 

* Jika ada yang tak dapat connect guna ultra surf. Sila Guna Configurasi ini ada 2.

 

1. Dalam Ultrasurf ->option->Proxy Setting ->Manual Proxy Setting ->Proxy Host 10.128.1.242 Proxy Port 8080->ok->close ultasurf->open balik

 

Kalau tak boleh jugak

 

2. Dalam Ultra Sulrf Proxy Setting ->Direct use ultrasurf

 

 

skang dah boleh open browser yang telah di set manual proxy tadi,

 

confirm boleh surf, youtube dan download walaupun credit prepaid celcom bb dah habis atau line celcom bb pospaid kena bar...





3 comments:

SALAM SEJAHTERA KOMEN DAN JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI DAN LIKE KUTOOOBAMBOO YER