Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Monday, May 30, 2011

Paip air bocor di sebabkan akar pokok


 Salam, peh lega rasanya bila paip depan umah ericoanaci ni dah siap...
dh dekat seminggu ericoanaci perasan ader air kluar dari tanah depn umh ericoanaci... tak banyak manapun... so dipendekna citer ericoanaci call lah prg SAJ (Syrkt Air Johor). buat lah pengaduan ader paip bocor bawah tanah... so operator tu pun jawap.. ok saya akan antar org tu dtg sana... so dlm esk nya bru lah SAJ antar org tuk baiki paip pech tu...

peh kork punya korek, dalam gak paip yg ditanam, korek pya korek puppp air menacut keluar peh... ko naik sampai dua tinggkat mencurh2...












 budah2 sukalah bb mcm ni semua kerumun.....

menurut BRO yg bawak tractor tu ckp ni disebabkan akar pokok pelam yg membuat paip tu pecah, lama kelaman akar tu akan mencengkam paip air lama2 pech lah paip tu..

so moral of the stories jagn tanam pokok dekat depan umah nnti paip rumah pecah...

nasib baik tempat tu tak disimen... klu tak paham2 jelah... 



 Proses Penimbusan apabila sudah selesai


akhirnya paip yg bocor itu telah dipasng... dan tinggal lah sisa2 tanah merah dekat halamn umh. tak paham2 lagi ericoanaci lah yg kena bersihkan....

No comments:

Post a Comment

SALAM SEJAHTERA KOMEN DAN JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI DAN LIKE KUTOOOBAMBOO YER