Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Monday, May 23, 2011

SABAH MEMANG TERBAIK

CERITA SABAH BHG TERAKHIR

Wow... ericoanaci baru pulang dari jln2 ke Sabah.. Pehhh... best giler, terbaik... Bandarnya bersih giler (tak mcm dkt sini, nama jer maju tp sampah sarap bersepah baik d pondok2 bas d tp kaki2 jaln).. nk nampak sampah yg bersepah mmg sush. bandar nya pulak dkt dgn laut yang menghijau, pulau2 yg menarik... tak rugilh dtg sana..

sebelum ericoanaci g Sabah (K.K), ramaii gak yg heran bertanya.. apa yg ada kat Sabah? gunung Kinabalu jer kan?... ericoanaci pun menjawab. entahlah aq pun tak tau..

mmg  ternyata sangkan itu salah.. hampir kesemua tmpt diSabah menarik... ehh lupa lak nk ckp.. selama 3 hari ericoanaci g sana boleh dikira dgn jarilh moto2 disana... kamu semua akn perasaan disana tiada moto.. hanya 2, 3 bijik jer yg lalu llg kat sana (tak caya tanyalah org Sabah tu Sendiri)... , keta sana banyakkk tp tak jem... dan jln raya nya yg juga luas (kira terancang) .

Hari pertama sampai jer airpot K.K Terminal 2, terus ericoanaci n mmbr2 cari keter sewa (80x 2 ari) tuk kemudh berjuln2. slps tu g bandar nya dan cari Hotel Bajet ang's Hotel tuk 3 org (75 x 2 ari). lps dpt keter n hotel jln2 dkt bandr dia jer n servy nnti seng nk beli brg2 menarik kasik kat mmbr2..

Hari ke dua g Pulau Mamutik n pulau Manukan... tak jauh dari K.K  kos gi sana naik bot + bju sefty+ google rm 35 , tp leh kurng.. n tiket msk Pulau RM 3 jer

lps u g Bangunan Yayasan Sabah

n g Sepangor

n g Gunung Kinabalu tp sayang g sana jer dah gelap so tak byklh gambr kengn kat Gung KK..

hari ketiga ericoanaci g bandar K.K tuk beli ole2 dari sabah... n trus g airport tuk balik semnajung..

CERITA SABAH BHG PERTAMA
CERITA SABAH BHG KEDUA

Cerita lain PULA







oneBorneo







Di kawsn Gunung KK yg banyak kabus.. sejukkkk..


dah nk balik... : (
Kalau nk gambar carilah FB ericoanaci yerk;;;

3 comments:

  1. Hello. What better http://google.com or http://yahoo.com ?

    ReplyDelete
  2. syioknye p sabah,,sabah cntik kot exp pulau2 dia

    ReplyDelete
  3. sabah mmemg cantik n byk tmpt best, n nak g lagi mby september tak puas g... hu3.. alah tiket murah jer tgk dkt airasia atau firefly... tgh ader promosi....

    ReplyDelete

SALAM SEJAHTERA KOMEN DAN JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI DAN LIKE KUTOOOBAMBOO YER