Friday, June 24, 2011

Ibu panggang bayi berusia 6 minggu dalam microwave oven

Seorang perempuan berusia 29 tahun ditangkap Selasa (21/6/2011) setelah hasil penyelidikan menunjukkan bayinya mengalami luka bakar akibat dipanggang dalam oven microwave. Demikian dilapor Fox News, Rabu (22/6/2011).


Ibu bernama Ka Yang ditangkap dan ditahan tanpa wang jaminan di Sacramento County Jail, Sacramenton, California, Amerika Syarikat (AS).
Ia ditangkap tiga bulan kemudian setelah bayinya yang baru berusia enam minggu bernama Mirabelle Thao-Lo ditemukan mati di rumah keluarga pada 17 March lalu.
Polis menggambarkan bayi itu mengalami luka akibat panas yang luar biasa. Seorang polis wanita bernama Laura Peck mengatakan penangkapan itu memakan waktu yang sangat panjang untuk mencari tahu penyebab dari kematian itu dan mencuba menghubungkannya dengan kes yang sama.
Ada tiga kes lainnya di mana ibu sanggup memanggang bayinya dalam oven di sejumlah negara bahagian antara lain Dayton (Ohio), Galveston (Texas), New Kent County (Virginia).
“Ini kes yang sangat jarang. Luka yang disebabkannya unik dan ada tiga kes lainnya yang sama dengan kes ini. Anak-anak dipanggang dalam oven microwave,” kata Peck.
Peck menambahkan, polis tidak tahu apa motif pembunuhan itu dan Yang belum memiliki pengacara. “Kami belum boleh memberikan pemeriksaan mental. Ini tergantung pengadilan dan tak ada yang tahu apa yang terjadi di rumah itu kecuali dia dan bayinya,” kata Peck, lagi.

10 comments:

 1. ish3..dunia sekarang amatlah menakutkan..

  ReplyDelete
 2. ibu yg sakit jiwa dan perlukan pertolongan!

  ReplyDelete
 3. astagfirullahhalazim.........

  ReplyDelete
 4. : Kesian bayi yg tak berdosa tu, bila nilai-nilai kemanusiaan sudah hilang dari dalam diri..

  ReplyDelete
 5. Mungkin dia ada masalah mental. Kesian bayi yang tak berdsa tu.~

  ReplyDelete

SALAM SEJAHTERA KOMEN DAN JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI DAN LIKE KUTOOOBAMBOO YER