Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Wednesday, September 21, 2011

Bendera Pulak mahu di tukar, Ha sudah tukar kah?

Sumber: kutooobamboo


Sumber Google

Baru-baru ini negara digemparkan dengan isu pembangkang mahu menukar bendera Malaysia. Kenapa sampai hendak di tukar? Apa salah bendera ini? klu nak berpolitik agak2 ar... Cubalah fikir brp kos yg akan di tanggung apabila bendera ni ditukar... confirm bangunan2, rakyat, sekolah2, agensi2 kerajaan dan NGO pun terlibat sama... dah nk kena tukar bendera... dan efek di mata dunia tentang Malaysia. 

Ada pulak tu orang Malaysia sendiri pergi ke luar negara mengutuk Malaysia sedangkan dia bercita2 nak memerintah negara? emm pelik kan? kutuk Malaysia. lps tu rebut2 nak ambil Putrajaya... kan sebelum ni dia dah burukan nama Malaysia... confirmlah mereka yg pernah dengar citer2 tu tak nak melabur mahupun mnjejaki negara Malaysia ini.. kan dah rugi...

Ini Buktinya. Betul lah Pembngkang nak tukar. mereka yang kata sendiri
click untuk lebih besar
Rilex arr bendera ni tak salah, jangan hanya kerana Kerajaan sekarang segala2 nya nak ditukar.. Sejarah negara pun nk tukar? Status Negara Islam pun nak tukar, depa cakap Malaysia ni Negara Islam ke? Walau tak perfeck Malaysia sebagai Negara Islam sekurang2 nya kita bebas melakukan aktiviti agama Islam itu sendiri dan diperintah oleh orng Islam tanpa belakang nya ada ornag bukan Islam. cuba korang fikir sebahagian negara2 Islam lain adakah mereka seperti kita? cuma kita tak ada sistem hukuman Hudud jer.. opsss dah melalut jauh pulak...

tengok gambar dibawah ini...



Sumber Google


Inilah orang Malaysia yang bakar Bendera Malaysia... hanya kerana pahaman berpolitik sahaja... bendera pulak jadi mangsa.. ini belum lagi mereka memerintah negara kelak... macam2 mahu digubal dan diubah... mereka tak sedarker? perkarai in dah berlaku pada bangsa kita terutamanya umat Islam di negara jiran selatan kita? diracuni fikiran dengan halus sekali.. ni macam sekaranglah dekat Malaysia. depa tak tau fikiran mereka diperangai hanya disebalik ideology politik semata2. Fikir2 kan lah mana yang betul dan yang salah.. kelak negara tergadai dgn isu2 yang remeh tapi memberi kesan mendalam pada negara.

p/s: ni kalu nak share dibenarkan tapi jangan lupa letak link kutooo, salah dari segi undang2 copy paste hak orang tanpa letak sumber.. 

1 comment:

  1. hadoi... da mcm2 da jadi kat Malaysia nie... apesal yang sebok sgt nk tukar bendera? tukar dulu cara pemikiran... senteng betoi la... politik2... hurm...

    ReplyDelete

SALAM SEJAHTERA KOMEN DAN JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI DAN LIKE KUTOOOBAMBOO YER