Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Thursday, May 30, 2013

Rebat Telefon rm50

Berita hebat kepada mereka yang ingin menambah koleksi telefon smart phone atau telefon android. Kini kepada belia berumur 21 tahun - 30tahun layak memiliki telefon dengar harga RM50.00 sahaja. 

so macam mana hendak mendapat kan telefon tersebut mudah sahaja.


Cari kedai yang menawarkan pembelian tersebut kemudian tunjuk i/c anda untuk pendaftaran pergi Pakej Komunikasi Belia. Pakej ini berdasarkan "SIAPA CEPAT DIA DAPAT". do jangan lah tunggu lama-lama nati disambar orang.. keh keh...


Setelah selesai anda akan membayar sebanyak RM50.00 untuk mendapatkan telefon "alcatel one touch glory 2s"




·  Size:115 x 61.2 x 12.2 mm
·  Weight:122g
·  Screen:3.5”, HVGA 320 x 480 pixels; Capacitive screen
·  Display:TN, 262k color display
Design
Appearance : Touch bar
Screen : 3.5”, HVGA 320 x 480 pixels; Capacitive screen
Side Key : 4 (Power key on the top, 2 side volume key, Camera)
Proximity Sensor : Yes
Light Sensor : Yes
Colors : Black, Aubergine, Cherry Red, Ocean Blue, Slate, Hot Pink, Tangerine, Turquoise, Green Apple and Pure White

Camera
Pixel : 3.2 megapixel
Digital Zoom : Yes
Sub Camera : VGA
Video Player : VGA@30fps
Video Capture : VGA@30fps
Video Codec : H.263 MPEG4, H.264
Video Streaming : Yes

Messaging & Apps
Android GMS Standard APP : Yes
E-mail : Multi e-mail POP3, IMAP4, HTML
Facebook & Twitter : Facebook (Android) Twitter (Android)
SMS/MMS : MMS 1.2; MMS and SMS unified inbox; SMS with predictive input Swiftkey; SMS capacity unlimited (up to phone memory)

PIM
Phone Directory : unlimited (up to product memory)
Date & Clock : Yes
To-Do : Yes
Voice Recorder : Yes
Calculator : Yes
Alarm Clock : Yes
Conference Call : Yes
Vcard/Vcall : vCard2.1/ vCal

Battery Performance
Battery Lithium : 1400mAh
Talk Time : 5h (2G), 6h(3G)
Standby Time : 254h (2G), 350h (3G
Music Play Time : 35h (with SIM), 29h (without SIM)
Charging Time : 3h40min

Mobile Features
Operation System : Android 4.1
Network : GSM 1900/850/1800/900; UMTS 900/2100
CPU : speed 1GHz
Chipset : MT6575M
HSPA : 7.2 Mbps downlink; 5.76 Mbps uplink
Wi-Fi : 802.11b/g/n, wi-fi tethering, wi-fi direct
Browser : Google Chrome browser
Bluetooth : 4.0 with A2DP
Micro USB : 2.0 high speed
A-GPS : Yes
G-sensor : Yes
Internal Memory : 4GB ROM / 512MB RAM
End User Memory : 2GB
Micro SD Card : up to 32GB
Voice Codec : HR/FR/EFR/AMR-NB/AMR-WB

Sound
Music Player : Supported formats: AMR, AMR-NB, AMR-WB, AAC/AAC+, eAAC, EAAC+, PCM/WAV, ADPCM, MP3, M4A, MIDI, SP-MIDI, iMelody, Vorbis, FLAC
FM Radio RDS : Stereo FM radio RDS
HAC : M3
OMA : DRM 1.0
Handsfree : Yes
Flight Mode : Yes
Vibrator : Yes
In Pack
Battery : Yes
Micro USB Charger : Yes
Micro USB Data Cable : USB cable
Stereo Headset : 3.5 jack stereo headset
Quick User Guide : Yes
Others : LCD sticker; Flip cover optional accessory; Protective screen sticker (optional)


Pakej ini akan mendapt SIM CARD DIGI atau CARI KEDAI-KEDAI DIGIdikesempatan ini diGi jugak akan menawarkan.



Tapi yang tak best nya sim card ini hanya digunakan untuk Digi sahaja tidak boleh tukar dengan sim card lain.. poyo kan. errmmm RM50.00 punya pasal hentam sajalah labu.... 


CARA UNLOCK SIM ME LOCK PADA HANDPHONE DiGi ALCATEL ONE TOUCH GLORY 2S

Wednesday, May 29, 2013

Apa Itu Weeclicks





WeeClicks nama atau jenama baru yang muncul dalam dunia blogging tempatan. Secara mudah, WeeClicks lebih kurang macam gabungan Says dan Nuffnang. 

Kau orang kena share campaign yang weeclicks ni beri. Tapi agak berbeza jugak sebab churp-churp tu banyak jenis campaign.

Ada bahagian untuk dapat duit melalui perkongsian link dan juga melalui klik. Jadi, kalau korang pernah join Says dan Nuffnang, korang mesti FAHAM apa yang aku cuba sampaikan. . 

Contest ni sampai bulan enam. Dan hadiah yang ditawarkan juga sangat lah lumayan iaitu, Ipad, Ipad mini, dan juga wang tunai. So sesiapa yang berminat boleh lah join ok

Pendaftaran weeclicks akan mendapat rm10.00 secara automatik dan cash out kena tunggu sampai duit melebihi RM150.00 kalau rajin mesti boleh punya.

cara-cara mendaftar - REGISTER

masukkan blog anda di  - Get Your Advert

lps tu pandai-lah yerk senag jer. try jer clik satu2 dan try baca meti paham nyer. ok selamat mencuba.

Tuesday, May 21, 2013

Dunia buktikan Petrol Malaysia paling rendah di Dunia so nak apa lagi

Highest & Cheapest Gas Prices by Country


Mengikut kajian bertajuk ‘Highest & Cheapest Gas Prices by Country’ itu, harga petrol di negara ini dalam dolar Amerika Syarikat (AS) adalah pada AS$2.36 segelen, juga paling murah di Asia Tenggara.


No.
Most expensive gas ranking:
Price per gallon of
premium gasoline: 
55
Norway
$9.69
54
Denmark
$9.37
53
Italy
$9.35
52
Netherland
$9.35
51
Greece
$9.23
50
Sweden
$8.97
49
Hong Kong
$8.89
48
Portugal
$8.85
47
United Kingdom
$8.84
46
Belgium
$8.82
45
France
$8.72
44
Finland
$8.59
43
Germany
$8.56
42
Ireland
$8.34
41
Switzerland
$7.95
40
Slovakia
$7.93
39
Hungary
$7.69
38
Czech Republic
$7.59
37
Japan
$7.58
36
South Korea
$7.57
35
Spain
$7.55
34
Slovenia
$7.54
33
Austria
$7.45
32
Malta
$7.32
31
Latvia
$7.26
30
Luxembourg
$7.24
29
Lithuania
$7.24
28
Estonia
$7.05
27
Poland
$7.01
26
Cyprus
$7.00
25
Bulgaria
$6.94
24
Australia
$6.75
23
Singapore
$6.70
22
Romania
$6.59
21
Chile
$6.54
20
Brazil
$6.41
19
India
$6.06
18
Canada
$5.75
17
South Africa
$5.72
16
Seychelles
$5.53
15
Argentina
$5.44
14
China
$5.31
13
Thailand
$4.96
12
United States
$4.19
11
Indonesia
$4.11
10
Russia
$3.71
9
Malaysia
$3.30
8
Mexico
$3.20
7
Iran
$2.78
6
Nigeria
$2.33
5
United Arab Emirates
$1.89
4
Egypt
$1.73
3
Kuwait
$0.88
2
Saudi Arabia
$0.61
1
Venezuela
$0.09