Google+ Followers

FOLLOW LAH YUP MMBR2 YG FOLLOW AQ NI...

Monday, June 2, 2014

Pengajaran Ibu Yang Leka Ber Whatsapp

Whatsapp??? bukan benda baru malahan fenomena yang telah menular dikalangan generasi sekarang malahan generasi dulu-dulu. 


Apa ada pada Whatsapp??? Whatsapp adalah satu aplikasi pesanan instan yang memungkinkan kita untuk mengirim pesanan, file, gambar berita-berita semasa malahan berwhatsapp juga boleh menyatukan sesuatu kominiti seperti membuat satu group kenalan.


opssss... macam dah lari tajuk jer. mungkin korang nak tau apa cerita disebalik tajuk diatas tersebut kan?. ohhh pastinya ada kaitan...


suatu hari.. 

heee dah macam cerita kanak-kanak pulak yerk. apa-apa pun cerita ni memang ada kaitan dengan kanak-kanak pon.....

cerita disebalik rakan  (kutooobamboo) ..

Keinginan seorang ibu untuk membuat kek kegemaran sesisi keluarganya membuahkan hasil dan begitu menyelerakan. niat siibu ni untuk membahagikan hasil-hasil tangannya kepada jiran2 tetangga sebagai balasan untuk memulangkan pinggan-pinggan mangkok yang telah lama tak dipulangkan. ehhh lumrah alam....






sambil-sambil si ibu tu memotong-motong tuk bagi kepada jiran si ibu kembali kepada amalan biasa nya post pic kek dengan niat tertentu dan berkongsi apa jua resepinya bla... bla .. bla... untuk dimasukkan kedalam "group family Whatsapp" nya. 



baru satu pinggan tersedia untuk diagih-agihkan si ibu pun snap2 gambar tersebut. dan macam biasa banyak komen2 yang diterima sehingga si ibu ni  terleka seketika sambil keruang tamu hadapan duduk diatas sofa yang empuk  melayan balasan komen tadi... ada yang nak sikit lah.. ada yang teringin buat jugak... macam2 lah


mungkin agak lama dari itu........ si ibu kembali kedapur untuk menyambung memotong kek tuk pinggan yang seterusnya...


tiba-tiba......... 


si ibu ni berwhatsapp kembali dan menghantar pesanan di group whatsapp nya.......

"
"




"so rakan-rakan group mula bertanya.. kenapa tiba-tiba sedih ni... kek ko jatuh ker......"





tak.......


kek aku..... anak aku....

======>>>> baca sambungan




lunyaikan..... tak sempat aku nak kasik jiran. baru satu pinggan... aduh sedih nya....









No comments:

Post a Comment

SALAM SEJAHTERA KOMEN DAN JANGAN LUPA FOLLOW BLOG INI DAN LIKE KUTOOOBAMBOO YER